Állatvédelmi témahét

„Hiszünk az állatvédelem-pedagógiában!

A jövő állatbarátai a mai osztálytermekben nőnek fel. Az állatvédelem-pedagógia a gyermekek számára a természettel és az állatokkal való kapcsolat mélyítését jelenti. Általuk megtanulhatjuk a fenntartható és empatikus életmód alapjait, melyekre a jövőnk épülhet.”

A Péterfy Sándor Tagintézmény Állatbarát Általános Iskola címet nyert 2024 nyarán.

Ennek a címnek a megújításáért Dobriné Péterfai Ildikó Állatvédelmi Témahetet hirdetett az iskolánkban. A hét a Mese Világnapja keretében állatmesék felolvasásával kezdődött, illetve a városi könyvtár programjaihoz is csatlakozhattak az alsósok.

Karbantartóink sünház készítésével kapcsolódtak az állatos témákhoz.

Gyűjtéseket szerveztünk az Állatmenhely javára. A 2.b osztály egyik szülője felajánlásként 15 madárodúval lepett meg minket.

Kutyákkal szervezett játékos találkozásokat Szandi – Bea – Manuéla és a Iza - Kutyázzunk Együtt csapata kínálta három napon keresztül.

Gyerekeink megismerkedtek a profi fotózás eszközeivel, és az Állati jó! fotókiállítás  gyönyörű állatfotóin felfedezhették játszópajtásaikat: Pötyit, Helkát, Garát, és Ashlyt.

Mit jelent a Kutyafizioterapeuta? – Nos, erre is választ adott Bea és a tornagyakorlatokat végző négylábúak, köztük egy vendég kutyussal – Szotyival.

A tisztaságért, szépségért Manuéla kutyakozmetikus előadása felelt. Kutyafajtákkal, szőrtípusokkal, egészségügyi teendőkkel ismerkedtek tanulóink.

A záró programra az Állatok Világnapján került sor, amikor vendégül láttuk óvodás barátainkat is. Verseltünk, mesét olvastunk fel, majd állatbarátaink tanmesébe szőtt állatvédelmi, felelősségvállalást tudatosító előadást mutattak be kutyáik közreműködésével.

Kapcsolódó galéria

Állatvédelmi témahét

Pályázatok

Aktív iskola
Akkreditált kiváló Tehetségpont
Erzsébet-tábor
Petőfi 200
Okosan a pénzzel!
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Örökös ökoiskola
Pécsi Tudományegyetem
Határtalanul